badge

Infographic : How to Pack your luggage efficiently (Packing Series #1)


Let's face it, You're a traveler/backpacker/tourist or whatever you wanna be called for, but one thing that's for sure will be your ultimate dreadful thing to do before you embark to your new adventure is PACKING.

Packing is complicated, time-consuming, take time and patience, it's stressful and cannot easily be accomplished in one time, I could do serious packing for 2 weeks trip in several times, reassessing what to bring and what not. Packing is not easy.

I will start to blog about How to Pack in series posts, this time would be how to pack into a luggage more efficiently. This could be applied for 4-7 days of trip.

3 BASIC PACKING TIPS you should do!

1. Don't be cheap, buy a durable and smart luggage
, or in some cases, buy 2 different sizes.
I have 2 types of luggages; Business and Fun Luggage. Both have 360 degree wheels which I found very helpful and less tiring for dragging them here and there.
Business Luggage is the one that we will be taking for our business trips. It should be in BLACK color to represent formality and we meant business. It also needs to be small, around 20 inch, and a cabin luggage, because sometimes I am in hurry for meeting in my destination and wouldn't want to wait for my luggage to arrive.
Bisa yang soft case kayak gini:


atau yang hardcase kayak gini:

Fun Luggage is the one that we usually bring for vacation or holiday, usually we bring this if I travel alone to big cities. If not, I usually go with a simply 40L backpack.
Or 22L hard case luggage with wheel such as this:
yesss...I Love turquoise color!!

2. Make a Packing List
I am a born list maker. I tend to list down everything I want, I need, I want to go, etc..etc..This is not because I am organized, no!..it's because I am a forgetful person and I am bound to stressed out if I ever forget something when I travel. I highly recommend making a packing list, itemize everything you need to bring, and categorize them. I will go for categories like ; Clothes (Day/Night/Underwear), Shoes, Accesories (Hat/necklace/scarf etc), Medicine, Water sport equipment (if needed); goggle, maks, fin, swimsuit, dry bag, etc.
Download these 2 free apps for your mobile to help you sort out what things yuo should bring with.
Simple List

Packing List


3. Research Your Destination for weather, climate, the scene, customs, things to do and visit.
It is relevant and essential to know these, by using that information you could decide what to take. 
You don't wanna to bring your parka coat for a summer trip, do you?.
Use these 2 free weather forecast apps, to help you finding how will the weather to your destination:
Accuweather


The Weather Channel


This Infographic will gives you ideas how to pack your luggage efficiently

Guide to Efficient Packing

Cover / article Image from here 
Infographic is from here

14 comments:

  1. OOH sudahlaahh... kalo packing mah udh jd tugas suami biasanya var,,dia lbh jago nyusun baju2 rapi bgt dlm 1 koper... kalo aku bisa kacau balau ujung2nya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah kebalikan banget, gw juara deh kalo packing, bwahahahhaa

      Delete
  2. Dulu jaman pigi berdua gue & suami pigi2 seadanya, setelah ada Raya popok & baju bayi bisa satu koper gede sendiri huakakakaka, koper emak-bapak yg kecil atu dah cukup.

    Pernah dong pas ke Beijing keabisan popok, pas nyari susah bener pake SPG kagak ada yg bisa basa Inggris, pas ada, ukuran cocok, eeeh gue kagak boleh beli katanya itu buat cowo (disitu tertulis for boys)... -_-" aselik rempong... Jadi sekarang kl jalan2 (trutama ke luar nagari) popok diutamakan deh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astaga..ada gtu ya ternyata popok hrs sesuai gender..baru tau gueh.
      Iya bener tu adek gw pernah crita dia klimpungan di jepang nanya SPG toko ngejelasin mau beli popok aja suseh bener. Eh pas dia blg Mamipoko..nah ngarti tu SPG...wahahahaha

      Delete
  3. Jurus packing itu (berusaha) bawa yg penting-penting aj :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah jurus yg cerdas sekalii tuh..makasi ya Linda dah mampir dan komen...jgn lupa subscribe email langganannya ya
      .

      Delete
  4. untuk orang yg pengen bawa apa2 semuanya itu, packing cukup tricky :)) tp untunglah skarang ada packing cubes atau plastik kedap udara, tinggal masukkin dan teken press udara keluar, jadi lah barang bawaan keliatan dikit :))


    Jalan2Liburan → Stasiun Kereta Cantik Milik Antwerpen

    ReplyDelete
  5. buat packing ambil barang yang penting dan perlunya saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepat sekali..tapi kdg yg penting itu jg suka jd byk..hihihi

      Delete
  6. Sama kaya Fanny, packing urusan suami, Tapi tetep yang milihin bajunya anak-anak mah urusanku. And yes selalu pake plastik kedap udara :)

    ReplyDelete
  7. Soal koper aku demen banget beli koper tapi gak pernah mau beli warna hitam, selalu warna-warni. Bahkan untuk business sekalipun *fiuh untuk gak kerja di profit sector, jadi nobody cares* Tujuannya biar keliatan, tapi akhirnya jadi jorok karena cepet kotor :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyah akupun sbnrnya punya bbrp koper yg warna ngejreng supaya kalo di conveyor belt gampang kliatannya..hehe.
      Btw tengkyu bwt kunjungan balasannya ya mbaak!

      Delete

Boleh kok komen apa aja, nanya apa aja, curcol jg boleh. Minta di blogwalk jg boleh. Yang ga boleh itu pasang link ke website jualan ya. Tolong punya etika, jangan numpang iklan gratisan.

Spam komen link jualan = Delete.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Booking.com
Gadgets By Spice Up Your Blog